29. marraskuuta 2008

Lahjoja pakettiin

Marraskuu alkaa olla lopuillaan ja ennen kuin huomaakaan, niin on joulu. Paketoin tänään poikien joululahjoja, enää yksi pienemmälle pojalle vielä on hommaamatta. Eli tärkeimmät lahjat on hoidettu. Muutama lahja pitäisi vielä tehdä ja joulukortit. Seuraavaksi kai keskityn sitten niihin.
Tämän päivän myyjäisissä oli aika vähän asiakkaita, mutta ihan kivasti sain töitäni myytyä. Siellä oli mukava tunnelma ja pöytänaapurien kanssa oli mukava tutustua. Kyllä naiset osaavat, monenlaista taitajaa oli siellä myymässä ihania juttuja. Sieltä sai muutaman hyvän idean, kunhan vaan joskus olisi aikaa niiden toteuttamiseen.
Huomenaamuna aion nukkua niin pitkään kun nukuttaa, oikein nauttia siitä, että kun herää aamulla voi kääntää kylkeä ja nukahtaa uudestaan. Vanhempi poika tulee huomenna kotiin ja aion tehdä hänen kanssaan jotain mukavaa. En tiedä vielä mitä, mutta katsotaan, mitä hänellä on mielessä.

23. marraskuuta 2008

Jouluvalot

Tänään on vihdoin saatu jouluvalot, siniset led-valot parvekkeelle loistamaan. Olin jo pitkään sitä suunnitellut, mutta jotenkin se vaan on jäänyt. Tänään vanhempi poika lähti isälleen ja on siellä viikon. Tästä lähtien hän on viikon kerrallaan molempien luona. Tämä järjestely on varmaan hyvä meidän kaikkien kannalta, ainakin toivon niin. Eli kun oli hieman rauhallisempaa, niin sain jouluvalotkin laitettua. Oveen on suunnitteilla jouluinen ovikoriste, mutta jonain toisena päivänä sitten on sen vuoro. Pikkuhiljaa kun jotakin saa joka päivä laitettua, niin alkaa näyttää jouluiselta.
Nyt pitää aikaa käyttää myyjäisvalmisteluihin, että on myytävää ensi lauantaina. Koruja tietysti, tuikkulyhtyjä, helmitähtiä, helmienkeleitä, lasiprismaenkeleitä ja huopasydämiä koristein. Monenlaista pientä juttua pitää vielä tehdä, että kaikki on valmista. Äitini tekee sinne villasukkia ja maalattuja saviruukkuja jouluisin aihein. Saa nähdä sitten mitä ihmiset ostavat.
Pienempi poika on yskässä, nuhassa ja pienessä kuumeessa. Huomenna kuskaankin hänet mummon hoiviin, kun töissä on hankala tilanne, enkä oikein voisi olla pois. Katsotaan sitten tiistaina jäänkö itse kotiin häntä hoitamaan.

20. marraskuuta 2008

Naurua ja kutitusta

Meillä on mennyt viime päivinä aika hyvin. Suurempia riitoja ja raivareita ei ole ollut. Ja nyt kun tuli lunta se on saanut molemmat pojat iloisiksi ja innokkaiksi leikkimään ulkona. Eniten olen kiinnittänyt huomiota siihen, että olemme vanhemman pojan kanssa myös nauraneet yhdessä. Aiemmin tuntui, että ilo oli kadonnut meiltä molemmilta. Nyt sitä alkaa löytyä hieman taas. Tilasin Aku Ankka- lehden pojalle ja niille jutuille ollaan naurettu ja monille muille myös.
Läksyjen teko on välillä tosi takkusta, mutta siihenkin tuntuu tehoavan kehuminen. Poika osaa kyllä, mutta ei jaksaisi millään tehdä läksyjä. Matikka sujuu hyvin ja sen läksytkin on mieluisampia. Äidinkielikin sujuu hyvin, mutta ne läksyt ei niin motivoi. Aika paljon on ekaluokkalaisilla läksyjä, kun äidinkielestäkin on lähes joka päivä. Joka päivä on äidinkieltä ja ehkä kerran kahdessa viikossa tai harvemmin ei tule läksyjä. Kovaa tahtia tuntuvat menevän eteenpäin. Onneksi poika osaa jo aika hyvin lukea, muuten oltaiskin ihan liemessä.
Pienempi poika tuntuu välillä jäävän vähemmälle huomiolle, kun isomman läksyt lohkasevat aikaa illasta ja hän tarvitsee minut viereen avuksi. Koitan sitten antaa pienemmälle huomiota, kun isompi menee aikaisemmin nukkumaan.

17. marraskuuta 2008

Steariinia joka puolella

Kerroinhan jo aikaisemmin siitä, että poltamme nykyisin aika paljon kynttilöitä. Yhtenä iltana pojat halusivat taas kynttilöitä palamaan. Jos olisin arvannut mikä sotku siitä syntyy, olisin piilottanut kaikki kynttilät, ja hyvään piiloon. No, kynttilöitä sytyteltiin ja mukavan tunnelman ne loivatkin. Pojat rupesivat pelaamaan Inkan aarretta. Ja kas kummaa, kun noppa lenteli aina vaan ylemmäs ja kauemmas. Lopulta noppa lensi yhteen tuikkuun, punaiseen vielä. Siitä tietysti roiskui sulaa steariinia aika laajalle alueelle. Lattialle, seinään, hyllylle ja vielä tosi hankalalle puhdistettavalle, työtuolilleni tietokoneen ääressä. Muut paikat onkin putsattu, mutta tuoli varmaan saa ollakin tällainen täplikäs. Aikaa sen putsaamiselle ei tunnu olevan, eikä varmaan hermojakaan. Antaa olla. Eiköhän tuo ole aika pieni asia tässä kaiken muun hulinan keskellä. Tuoli saa kyllä olla, kun en edes muista laittaa päivällä korvatippoja korviin. Enkä muista varata terveydenhoitajalle aikaa korvien putsaukseen. Katsotaan miten kauan kestää, ennen kuin saan korvani kuntoon.
Taas pitäisi soittaa myös huoltomiehille. Nyt kun auton lämmityskausi alkoi, huomasin, että auton lämmityspistoke toimii koko ajan, vaikka siinä on ajastin kahdelle tunnille. Ilmankos tänäkin aamuna tuli heti hiki kun lähti ajamaan. Ei kun riisumaan huiveja ja hanskoja pois päältä. Ja auto pitäisi myös pestä, mutta tunnustan olevani aivan blondi noissa asioissa. Kai se on vaan vietävä jonnekin pestäväksi, mutta siinäkin pitäisi saada se soitto tehtyä ja varattua aika. Taitaa jälleen tyssätä siihen. Töissä ei muista, eikä ehdi, kun on niin lyhyt työaikakin. Kotona taas ei muista, eikä pysty soittamaan poikien läsnäollessa, koska siitä ei tule mitään. Huh huh.
Tuikkulyhdyn voittanut kommentoijakin on ottanut yhteyttä ja yllätys yllätys, hän onkin samalta paikkakunnalta ja tuttu ihminen. Niin se maailma on pieni välillä. Voitto lähtee saajalleen lähipäivinä.

12. marraskuuta 2008

Amigurumi nro 5

Taas pukkaa amigurumia. Minähän oon tehny nyt äiti-pöllön, kaksi pikku-pöllöä, norsun ja nyt viimeisimpänä mustekala-äidin. Niitä on kiva tehdä ja olen tosiaan löytänyt nyt sellaisen virkkaushomman mitä on kiva tehdä ja tuloskin on, ainakin minusta ja pojista mukavaa. Ainakin molemmille on kelvannut pöllöt unikavereiksi. Katsotaan nyt kumpi omii norsun ja kumpi mustekalan. Voihan se olla, että joudun kaikkia tekemään kaksin kappalein. Isompi poikakin jatkuvasti muistuttaa, etten ole hänelle tehnyt äiti-pöllöä. Seuraavana onkin varmaan tehtävä se. Toistaiseksi olen tehnyt noita amigurumeja kirjan mallien mukaan, mutta luulenpa, että kohta jo voisi kokeilla ihan omaakin mallia. Mutta katsotaan nyt. Tässäpä sitten tämä mustekala.

11. marraskuuta 2008

Arvonta suoritettu

Olen suorittanut arvonnan kaikkien 28.10. olleeseen tekstiin kommenttinsa jättäneiden kesken. Kyselin siinä, mistä sinä eniten pidät joulussa. Kommentteja tuli huikeat kolme kappaletta, joten mahdollisuus voittaa helmikynttilälyhty, oli kaikilla aika hyvä. Arvonnan on voittanut yh-äiti ja 4 muksua. Ilmoitathan minulle osoitteesi sähköpostilla, osoitteeni löytyy sivupalkista. Ilmoita samalla väritoiveesi, haluatko vihreäpunaisen, punakultaisen vai kultapunaisen. Ensimmäistä väriä on enemmän. Vielä oikein hyvää joulun odotuksen aikaa muille osanottajille.

10. marraskuuta 2008

Amigurumi

Nyt on uusi amigurumi-hahmo valmis. Pääsin tänään vähän aikaisemmin töistä , mutta silti väsytti aika tavalla, enkä jaksanut oikein tehdä mitään. Otin kuitenkin kesken jääneen norsun osat esille ja aloin kasata sitä. Yksi jalka oli vain kadonnut jonnekin ja sen jouduin vielä virkkaamaan uudelleen ja hännän ja kaulahuivin. Vihdoin se on valmis. Seuraavalta "elukalta" puuttuu vielä kuusi lonkeroa ja niiden kiinnitys. Ehkä tänä iltana vielä muutama lonkero syntyy. Mutta tässä nyt norsu edestä ja sivulta. Itse tykkään tästä kovasti.

9. marraskuuta 2008

Messukivaa

Eilinen oli kiva ja rankka päivä. Rankan siitä teki linja-autossa istuminen ja jaloillaan olo. Aluksi ja lopuksi istuttiin vaan ja siinä välissä käveltiin ja seisottiin koko ajan (ainakin melkein).

Ensin Helsinkiin päästyämme mentiin kirppikselle Valtteriin. Sieltä tarttui vähän jotain mukaan ja sitten käveltiin siitä messukeskukseen. Siellä alkoikin todellinen ihailu. Messuilla oli niin paljon kaikkea ihanaa, ettei kaikkea edes muista. Aika vaan loppui kesken ja kyllä voimatkin. Koko päivä siellä olisi mennyt ja useampi tauko olisi pitänyt pitää. Mutta tein minä hyviä hankintojakin. Ostin helmiä nauhoina ja pusseissa ja irrallaan. Sitten vielä askartelutarvikkeita, lehtiä ja helmityökirjan. Oli todella kannattava reissu. Paluumatka oli myös hauska, kun ihmiset innostui kertomaan vitseja. Ja sain siinä matkalla virkattua uutta amigurumiakin, kunhan valmistuu niin saatte nähdä sen.

Tässä vähän ostoksiani.

7. marraskuuta 2008

Vesijumppaa

Kävin tänään vesijumpassa. Siellä oli allas täynnä jumppaajia, suurin osa mummeleita. Ei millään pahalla vanhempia ihmisiä kohtaan ja vesijumppa sopii tosi hyvin myös heille. MUTTA, sainpa yhdeltä mummelilta oikein äkäisen tokaisun. Ohjaaja jakoi välineitä ja minäkin menin hakemaan niitä. Odottelin siinä vuoroani ja vieressä oleva "koukkunokka" sanoi tosi töykeästi, että älä nyt siihen tule, että eihän tässä mahdu jumppaamaan. Sanoin, että anteeks vaan, saisinko ottaa jumppavälineen ja että eihän se ohjaaja ole vielä edes aloittanut. Otti kyllä päähän pitkän aikaa, kun tolla tavalla ihan syyttä suotta tullaan ärisemään. Onneksi suurin osa porukasta on ihan mukavaa, ainakin luulen niin. Olen nyt kolme kertaa päässyt sinne jumppaamaan ja se on kivaa edelleen.

Pojat lähtivät tänään isänsä luo ja hetken on rauha maassa, ainakin tässä osoitteessa. Väsymys painaa ja onkin mentävä ajoissa nukkumaan, että jaksaa aamulla herätä ajoissa ja lähteä sinne Hesan reissulle. Aion mennä siellä Messukeskukseen Kädentaito-messuille. Olen jo etukäteen ottanut selvää kivoista osastoista ja varmaan sieltä lähtee mukaan taas korumateriaalia ja muuta kivaa. Tässä pari "vanhoista" materiaaleista tehtyä korua.

6. marraskuuta 2008

Riitaa ja raivaria

Meillä on ollut poikien kanssa tähän iltaan asti sunnuntaista ihan mukavaa. Pojat on leikkineetkin välillä tosi kivasti. Isompi poika on tehnyt läksyjä suht hyvin. Tänään sitten tuli jotain pientä kinaa poikien välille ja isompi meinas mennä pienemmän kimppuun ihan tosissaan. Minä olin välissä ja estelin, niin siitähän poika hermostui vielä enemmän. Lopulta sain pienemmän vessaan lukon taakse turvaan ja sitten raivo purkautui minuun. Nyt on taas kädet naarmuilla raapimisen jäljiltä ja mieli maassa oman hermostumisen takia. En vaan pystynyt olemaan tyyni, kun poika huitoo mua koristekasveilla ja heittelee keittiöjakkaraa pitkin huoneistoa. Kaikki vähänkin poikkeava elämässä voi saada aikaan raivarin. Nyt se oli uimahallikäynnit. Koulun liikunnassa kävivät eilen ja tänään uimahallissa, joten väsymys alkaa olla taas kova.

Illan ratoksi vielä exä soitti ja kysyi poikien tulosta isänpäiväksi. Olin jo aiemmin sanonut, että perjantaina pojat voi tulla. Nyt hän ilmoitti, että lauantaina voisi ottaa pojat. Mulla vaan sattuu olemaan Helsinkiin lähtö lauantai-aamuna klo 7. No siitäpä taas aikamoista vääntöä tuli, mutta lopulta hän "uhrautui" ottamaan pojat jo huomenna. Ja passin hankinnan otti myös puheeksi, muttei millään suostunut sanomaan, että olisi johonkin lähdössä. Saa luvan kertoa, jos aikoo poikia johonkin viedä.

Koruja olen tehnyt lähiaikoina joitakin ja saanut jopa kuvattua niitä. Tässä hieman kuvia niistä.