30. marraskuuta 2009

Minimatkalaukku


Nyt voisi joku lähteä matkalle, kun on matkalaukkukin valmiina. Ei vain taida olla ketään matkalle lähtijää, joten kerronpa teille matkalaukun valmistumisesta. Suunnitelma laukusta oli hautunut päässä jo pitkään ja nahkat odottaneet myös laatikossa. Viimein keksin sen, mitä voisin käyttää laukun pohjana. Pohjamateriaalina on pieni pahvilaatikko, jossa on ollut nitojan niittejä. Päällystin laatikon maalarinteipillä ja halkaisin sen sitten mattoveitsellä niin, että se jäi kiinni toisesta reunasta.


Seuraavaksi sisustin laukun ohuella kankaalla. Reunat oli hieman hankalia saada siististi, mutta olen silti ihan tyytyväinen. Sitten laukun päälle nahkaa ja kapeat suikaleet päätyihin.


Sitten löysin ohuempaa nahkaa, josta laitoin suikaleet laukun päätyreunoihin, ettei alemman nahkan saumat näy. Ohut nahka taipuikin yllättävän hyvin myös kulmiin.


Seuraavaksi olikin vuorossa kantokahva, johon osia löytyi korulaatikosta. Sitten pitikin miettiä jo miten laukun saa pysymään kiinni ja teinkin siihen tuollaiset kiinteät hihnat, jotka samalla lukitsevat laukun. Niissä myös käytetty samanlaisia metallirenkaita kuin kahvassa.


Täytyy sanoa, että maalarinteippi ja ihan tavallinen erikeeper-liima ovat miniaskartelijan parhaat kiinnitysmateriaalit. Niillä pärjää tosi pitkälle ja ovathan ne myös edullisia ja löytyy melkein joka kodista.

28. marraskuuta 2009

Uutta tuotantoa


Välillä ehtii tehdä uusia korujakin. Tässä muutama sellainen. Ensin turkoosia, helminä ja isona turkoosipisarana. Kummasti se vain tuo turkoosi edelleen viehättää minua. Siinä värissä silmä lepää.


Toisena koruna tai oikeammin settinä on tuollaisista metallilenksuista tehty pitkä kaulakoru, rannekoru ja korvikset. Tuollaisia en ole ennen tehnytkään, mutta Tampereen messuilta ostin noita matskuja ja ajattelin, että jotain uuttakin voisi kokeilla. Ja korut saivatkin heti suosiota. Tilauksia tuli heti muutama samanlaisesta korusta.

22. marraskuuta 2009

Askartelua

Tänään olimme pienemmän pojan kanssa askartelemassa Yhteis- ja yksinhuoltajien yhdistyksen kanssa kortteja ja pajuovikoristeita. Menemme yhdistyksen kanssa Naisten messuille myymään niitä. Myyntiin tulee vielä vähän kakkuja ja piparkakkutaloja. Poika innostui korttien tekemisestä kovasti ja kotonakin olisi pitänyt ruveta heti kortteja tekemään. Pojalla olikin tärkeä tehtävä siellä talkoissa. Hän sai purkaa säkkikankaan reunasta lankoja, jotta saadaan hapsut reunaan. Samaa kangasta ja samanlaisia koristeita olisi sitten pitänyt kotonakin olla. Ilmeisesti huomenna lähdetään sitten ostoksille ja talkoot alkavat meilläkin. Tuleepahan sitten kortit tehtyä meilläkin, jos vaan innostusta riittää vielä huomennakin. Tässä tänään valmistuneita kortteja.


Pajusta katkottiin sitten pätkiä ja solmittiin ne hamppunarulla toisiinsa kiinni. Vähän koristuksia kiinni ja muutama saatiin valmiiksi. Yhdessä tekeminen oli mukavaa ja ilahduttavaa oli tietysti se, että oma lapsi oli niin kovin innostuneesti mukana touhuissa.

19. marraskuuta 2009

Riippuvuutta

Olen huomannut itsessäni aika pahan riippuvuuden. Se ei ole se Fazerin sininen Lontoo rae- suklaa, vaikka sitäkin on saatava melkoisen usein. Se on riippuvuus tietokoneesta. Sen huomasin, kun tämän vehkeeni kiintolevy hajosi eilen. Windows ei suostunut aukeamaan enää, joten kiikutin koneeni aamulla huoltoon. Onneksi huollossa ei ollut ruuhkaa ja koneeni pääsi heti tutkinnan alle. Jouduttiin uusimaan kiintolevy, mutta kaikki tiedot ja tiedostot saatiin säilytettyä. Onneksi. Olen pitkään jo miettinyt ulkoisen kiintolevyn hankkimista, jotta valokuvat ja muut tärkeät jutut saisi varmaan talteen. Nyt on sitten se hetki, jolloin samalla sieltä huollosta ostin sen. Vielä en ole asentanut sitä, mutta varmaan pian. Näköjään nämä tietokoneet on jo neljän vuoden iässä vanhoja, mutta en silti halunnut vielä ostaa uutta. Seuraavalla kerralla sitten.
Tuntui tosi onnettomalta, kun ei voinutkaan vaan istahtaa koneen ääreen ja alkaa surffailla tai tarkistaa sähköpostia. Monta asiaa tuli mieleen, minkä olisi voinut koneella tehdä. En voinut maksaa laskua, enkä tulostaa pojan kouluruokalistaa, kun entinen loppui.
Ja on ne pojatkin tottuneet pelaamiseen, kun heti kyselivät, ettei kai heidän peleissä tallentamansa jutut ole hävinneet. Heti piti päästä tarkistamaan.

17. marraskuuta 2009

Messuostoja ja minejä


Messuilta ostin siis helmiä jonkun verran ja kaikki ei ole kuvassa. Kuvassa mukana vain nauhat ja niistäkin vain yhdet kappaleet. Pusseissa olleita en viitsinyt ruveta kuvailemaan ja niitäkin oli jonkun verran. Uusia ideoita tosiaan sain ja seuraavaksi aionkin tehdä sellaisista metallirenkaista ja helmistä koruja. Näytille tulee heti kun valmistuu.


Tällaisia hauskoja metalli"helmiä" ostin myös. Näistä oli tehty erikokoisten lasi- ja metallihelmien kanssa kivoja roikkuvia koristeita. Niitä aion myös kokeilla.


Miniosastolla on taas tullut vähän valmista. Pitkään jo maalattuina olleet kattilat saivat päällensä kannet ja kylkiinsä kahvat. Kattilat on korkkeja, kannet pahvia ja kahvat nahkanauhaa. Ja kaikki maalattu kuparinvärisellä akryylimaalilla.


Kirjojen kansikuvia on ollut pitkään myös odottamassa. Näihin kahteen sain sivut ja kannet tehtyä. Useampi odottaa vielä sivuja sisäänsä.


Fimosta tein myös pienet tontut katajapalan päälle seisomaan. Joulukoristeeksi tulevaan nukkekotiin.


Pienemmän pojan nukkekotiin tulee siis asumaan Masa Mainio Molla koiransa kanssa. Masa Mainio- kirjoissa seikkailee myös ruskea hiiri, joten se piti tietysti tehdä myös.


Masa Mainio odottaa vielä vartaloaan ja vaatteitaan ym., mutta Molla-koira on tässä. Ainakin isompi poika tunnisti sen heti Mollaksi, joten en voinut aivan kauheasti epäonnistua.

16. marraskuuta 2009

Sairastelua

Onpa ollut hiljaista täällä blogirintamalla viime aikoina. Juttuja tänne en ole jaksanut miettiä. Syinä kiire ja sairastelu. Ensin sain sen possupiikin ja siitä erilaisia oireita. Sitten menikin ihan muutama päivä kivasti terveellä ololla. Sitten iski taas. Kurkku kipeä, ääni melkein pois kokonaan. Sitten vielä hölmöyspäissäni lähdin Tampereen Kädentaidot- messuille lauantaina. Eipä tehnyt hyvää se. Illalla kuumetta ja hengitys aika piipussa. Sinnittelin kuitenkin aamuun ja sitten päivällä lääkäriin. Keuhkoputken tulehdus ja antibiootit. Nyt alkaa olla jo parempi olo, mutta astmalääkkeet on vielä täysillä annoksilla.
Messuilta ostin helmiä tietenkin, pari kirjaa ja bunka-lankaa, neulan ja ohjeet. Pääsen minäkin koittamaan pienen bunka-maton tekoa. Laitan ostoksista kuvia kun ehdin. Ehkä huomenna, kun voin olla vielä kotona toipumassa.

8. marraskuuta 2009

Fimoilua

Pojat lähtivät aamulla molemmat isänpäivää viettämään tietysti isälleen ja minä sain touhuta aivan vapaasti. Aamupäivän siivousten, tiskausten ja muiden kotihommien jälkeen päätin vihdoin avata Fimo-paketit. Olen ostanut Fimoja jo aikoja sitten, mutta aikaa niiden kanssa hommailuun ei ole ollut. Niin kuin arvelinkin, niiden parissa vierähti tunti jos toinenkin. Tämänpäiväisen muovailun jälkeen joutuu tietysti hommaamaan lisää värejä, että saa tehtyä uusia juttuja. Sen verran kivaa tuo Fimoilu on.
Tässä muutama luu siskontytön (15 v.) eläinkauppaan. Hän innostui mineilystä myös pikkuisen ja oli tet-jaksolla eläinkaupassa ja eläinlääkärillä. Joitakin printtejä hänelle jo annoin ja nyt tein muutaman luun.

Väri tuohon teesettiin ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta halusin kokeilla myös tuota kimaltelevaa hopeanharmaata. Vielä vaatii hieman harjoittelua tuo muotoilu, mutta ihan tyytyväinen olen.

Joulu tulee taas ihan pian, joten tein noita piparminttukarkkijuttuja vaikka kuusenkoristeeksi. Niistä aloitin muuten muovailun. Ajattelin, että se on ekaks jutuks tarpeeks helppo.

Karjalanpiirakoita oli myös kiva leipoa.

Kokeilin tuollaista prinsessakakkua myöskin. Ruusuja harjoittelin ensin muutaman, enkä sittenkään saanut tarpeeksi pientä tuohon kakkuun. Tuntuu, että sormet on monta numeroa liian isot. Mutta harjoitellaan lisää.

7. marraskuuta 2009

Power miners ja koruja

On ollut hiljaista täällä bloggausrintamalla. Olen kyllä lueskellut blogeja, mutta en ole jaksanut ruveta kirjoittelemaan. Olen tämän viikon ollut hieman huonokuntoinen. Kävin maanantaina ottamassa sekä influenssa- että sikainfluenssarokotuksen. Sikapiikistä tuli käsivarsi aika kipeäksi ja kurkku on ollut kipeä ja olo muutenkin vähän kipeä. Perjantain olin pois töistä jo kun alkoi olla niin väsynyt olo. Päivälevot on ollut pakko ottaa jo useampana päivänä. Nyt alkaa olla jo vähän parempi olo.
Meidän pojilla on ollut kovaa rakentamista ja leikkimistä pari päivää. He saivat Legon Power miners sarjaan kuuluvat suuret jutut ja niitä on rakennettu ja leikitty myös kovasti. Muuta ei joutaisi tekemäänkään, ei ulos eikä syömään. No kai se innostus vähitellen hiipuu vähän.
Muutaman korun olen saanut tehtyä, tai setin oikeastaan. Ekassa on hematiittisiruja, kuunpintalasihelmiä ja metalliosia.

Toisessa on lavakiveä ja jotain kiveä, minkä nimeä en tiedä.