29. kesäkuuta 2014

Avoimia puutarhoja katselemassa

Kävin äitini kanssa tänään kolmessa avoimessa puutarhassa. Jokaisesta löytyi omat kauniit ja hauskat yksityiskohdat. Tässä kuvia kaikista puutarhoista ja minusta kiinnostavimmista jutuista niissä. Huomaatte varmaan heti, että kukat eivät ole minusta ne kiinnostavimmat jutut vaan ihan muut.








24. kesäkuuta 2014

Kirjallinen päivä

Minä pidän kirjojen lukemisesta ja olen sen ilon saanut tartutettua myös toiseen poikaani. Hän rupesi lukemaan Harry Potteria itse, vaikka olen lukenut pojille ne kaikki ääneen, tai viimeinen on vielä vähän kesken. Tänään hain postista Bookystä tilaamani kaksi kirjaa ja samalla Suomalaisesta kirjakaupasta kirjakerhon kuukaudenkirjat (näin säästän postikuluissa) ja sitten tein heräteostoksia, kun kolme pokkaria sai 12 eurolla.
Näissä riittääkin lukemista vähäksi aikaa. Tuon Kanariansaarten luonto-oppaan ostin sen takia, kun olen lähdössä lokakuussa poikien kanssa Teneriffalle. Ehtii tutustua siihen hyvin ennen matkaa. Olen käynyt Teneriffalla 15-vuotiaana viimeksi. Dan Brownin Infernon halusin lukea jo heti kun se ilmestyi, mutta en raaskinut täydellä hinnalla sitä ostaa. Nyt sain pokkarin suht halvalla.
Kuukaudenkirjoina kirjakerhossa oli nuo Mary Higgins Clarkin Kuin kaksi marjaa ja Donna Leonin Pedon palkka. Taattua jännitystä. Pokkarit ovat aina varma lukukokemus Agatha Christieltä Rakkauskirjeiden salaisuus ja kaksi minulle entuudestaan tuntematonta kirjailijaa John le Carren Pappi lukkari talonpoika vakooja ja Ursula Poznanskin Viisi. Jännitystä niissäkin.
'Saa nähdä milloin pääsen näiden kimppuun, kun yksi kirja on minulla juuri kesken. Ja sitten pitäisi vielä päättää aloitanko Infernosta vai Christiestä.

20. kesäkuuta 2014

Juhannusta

Me vietämme ihan kaupunkijuhannuksen, niin kuin monina edellisinäkin. Sen jälkeen, kun minulla ei enää ole ollut kesämökkiä itselläni, olen viettänyt juhannukset kaupungissa. Siskoni luona käytiin päiväkahvilla poikien ja äitini kanssa. Illalla on tarkoitus lähteä kokolle Kenkäveroon. Vaikka pienempi poika valittaakin, että koko ajan pitää lähteä jonnekin!
Juhannusruusun kukinta on melkein ohitse.
 Ihania lemmikkejä löytyy monesta paikasta.

17. kesäkuuta 2014

Elokuvissa

Olen vannoutunut Tom Cruise fani. Siispä lähdettiin elokuviin vanhemman pojan kanssa, kun hän voi tehdä jo mulle seuraa moniin elokuviin, kun on jo 13 vuotias. Ja meillä tuntuu olevan aika samnalainen maku, kun molemmat tykättiin kovasti tuosta Cruisen Edge of tomorrow -elokuvasta. Kannatta katsoa jos tykkää toiminnasta, räiskinnästä ja vähän yliluonnollisesta.

12. kesäkuuta 2014

Jalalle lepoa

Olin viime viikolla 3 päivää lomalla ja täksi viikoksi palasin töihin. No huonoa tuuria oli kyllä, kun töihin mennessä siellä parkkipaikalla nyrjäytin nilkkani eli nivelsiteet venähti. Olin sillä jalalla kyllä töissäkin, mutta lopulta menin sitten vaivaa arvuuttamaan lääkärille. Lepoahan se sitten määräsi. Eilen lepuutin jalkaani illalla siskoni mökillä. Olipa ihana aurinkoinen ilta ja vesi ihanaa uimiseen.
 Poika löysi muumioituneen pikkuisen sammakon.

Vielä olisi tällä viikolla perjantaina töitä. Sitten 3 viikkoa lomaa, 2 viikkoa töitä, 2 viikkoa lomaa ja sitten alkaisi se kauan odotettu vuorotteluvapaa. Huomaatte varmaan miten tätä juttua hehkutan, mutta se vaan tuntuu niin ihanalta ajatukselta olla vuosi pois työstä ja tehdä mitä huvittaa!

8. kesäkuuta 2014

Homma edistyy

Aamukammassa homma on edistynyt jo aika pitkälle. Enää 15 työpäivää jäljellä. Kovasti sitä aikaa jo odotan ja mietin, että miltä se mahtaa tuntua, kun ei tarvitse töihin lähteä kokonaiseen vuoteen. Voi olla outo tunne, eikä sitä heti varmaan edes ymmärrä. Eniten odotan sitä, että on aikaa tehdä monenlaisia käsitöitä.