2. heinäkuuta 2010

Rengasmatka

Tein tänään rengasmatkan. Kirjaimellisesti neljällä renkaalla eli autolla tein sellaisen vajaan 300 km:n kiertoajelun. Läksin aamulla ajelemaan Lappeenrantaan päin. Noin 65 km ajeltuani poikkesin pois päätieltä. Ajelin Finnaimoon. Siellä myydään nukkekotijuttuja. Siellä vierähti melkein kaksi tuntia, kun pengoin kaikkia ihanuuksia. Niitä esittelen minitarinoissa. Sitten meinasin palata samaa tietä päätielle eli Lappeenrannantielle. Unohdin vaan yhden käännöksen! Minun onnekseni se taisi vaan lyhentää matkaa, kun en enää huomattuani virheen viitsinyt kääntyä. Ajattelin että ainakin olen oikeaan suuntaan menossa ja niinhän se Lappeenrannantie viimein tuli eteen. Olen aika hyvä suunnistamaan... heh heh.
Lappeenrannassa kävin pikaisesti syömässä ja hakemassa lisää rahaa (Finnaimoon menikin aiottua enemmän). Sitten jatkoin matkaa Ylämaalle jalokivimessuille. Tässä kivihelmiä ja foliolasisydämiä.

Sitten ostin vielä makeanvedenhelmiä, simpukankuoripalahelmiä ja simpukankuoriheishihelmiä. Yritin löytää toisiinsa sopivia sävyjä eri helmistä, jotta voin yhdistellä niitä kaulakoruihin.

Pojille tietysti ostin tuliaisia. Hainhampaat, kultaa purkissa ja kalsedonia. Nyt jo kolmannen kerran kokemuksella, kun tietää mitä haluaa, messuilta selviää paljon nopeammin. Kyselin ajo-ohjeita Kouvolaan ja sainkin ohjeet suorimpaan reittiin. Olihan siinä aluksi hiekkatietä, mutta varmasti se oli nopein ja suorin tie (vaikkei se kyllä suora ollut vaan tosi mutkainen tie). Valkeala olikin seuraava etappini. Sieltä löysin tosi nopeasti etsimäni eli Suomen puotimuseon, jossa oli nukkekotinäyttely. Olipa taas ihania taloja, boxeja ja kulmauksia. Suosikkini oli majavien pato, joka on tehty Narnian tarinoiden pohjalta. Se oli tosi kiva ja erilainen kuin muut. Näyttelystä en ottanut kuvia, mutta puotimuseo näyttää tältä.
Kannattaa käydä jos siellä päin seikkailee. Nukkekotinäyttelystä kerrotaan enemmän tästä linkistä.
Olipa ihana lomapäivä, kun sai rauhassa ajella itsekseen ja nauttia niistä paikoista missä käy.

Ei kommentteja: