18. joulukuuta 2009

Majan rakennusta

Olen varmaan aiemminkin kertonut poikien innostuksesta majan rakennukseen. Se jatkuu edelleen. Sanoin jo kerran, että nyt kun joulu tulee, niin vois vähän rajoittaa sitä majan rakennusta, että mahtuis joulukoristeita ja kuusikin johonkin. Olohuoneessa sohvan ja kirjahyllyn välissä on yksi maja. Sitten minun sänkyyn pitää sakentaa päiväksi maja. Nyt sain poikien huoneeseen sellaisen kerrossängyn, jossa ylhäällä on 80 cm leveä sänky ja alhaalla levitettävä sänky. Sinne alasänkyyn voivat nyt rakentaa rauhassa majoja. Isompi poika nukkuu yläsängyssä ja pienempi minun kanssa vielä samassa huoneessa. Pienempi (5 ja 1/2 vuotias) tulee edelleen joka yö viereen. Hänellä on aika paljon turvattomuuden tunnetta vielä, joten saa tulla viereen niin kauan kuin tarvitsee. Nyt hän yllättäen halusikin uuden kerrossängyn alasänkyyn nukkumaan. Katsotaan mihin aikaan yöstä tupsahtaa viereen.
Olen miettinyt miten kauan tuo majahomma jatkuu. Vanhempi poika on jo 8 ja 1/2 vuotias ja todella innokas majailija. No hän on muutenkin vielä aika lapsellinen, mutta toisaalta saa ollakin. Hän uskoo vielä joulupukkiin ja luulen, että on kova pala kun selviää joskus, ettei joulupukki olekaan totta. Joulua pojat odottavat tosi kovasti ja tänä jouluna ovatkin joulun minun kanssani.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Lapsuudessa maja leikit ja oman pesän tekeminen olivat ihan parasta! :)

Uskookohan hän todella oikeasti joulupukkiin? Joskus voi olla, että jos nuorempi lapsista uskoo joulupukkiin, niin vanhempi mukailee siinä, koska ei halua pahoittaa pienemmän mieltä. Tosin ei tullut nyt ilmi, että uskooko nuorempi yhä joulupukkiin.

P