20. marraskuuta 2008

Naurua ja kutitusta

Meillä on mennyt viime päivinä aika hyvin. Suurempia riitoja ja raivareita ei ole ollut. Ja nyt kun tuli lunta se on saanut molemmat pojat iloisiksi ja innokkaiksi leikkimään ulkona. Eniten olen kiinnittänyt huomiota siihen, että olemme vanhemman pojan kanssa myös nauraneet yhdessä. Aiemmin tuntui, että ilo oli kadonnut meiltä molemmilta. Nyt sitä alkaa löytyä hieman taas. Tilasin Aku Ankka- lehden pojalle ja niille jutuille ollaan naurettu ja monille muille myös.
Läksyjen teko on välillä tosi takkusta, mutta siihenkin tuntuu tehoavan kehuminen. Poika osaa kyllä, mutta ei jaksaisi millään tehdä läksyjä. Matikka sujuu hyvin ja sen läksytkin on mieluisampia. Äidinkielikin sujuu hyvin, mutta ne läksyt ei niin motivoi. Aika paljon on ekaluokkalaisilla läksyjä, kun äidinkielestäkin on lähes joka päivä. Joka päivä on äidinkieltä ja ehkä kerran kahdessa viikossa tai harvemmin ei tule läksyjä. Kovaa tahtia tuntuvat menevän eteenpäin. Onneksi poika osaa jo aika hyvin lukea, muuten oltaiskin ihan liemessä.
Pienempi poika tuntuu välillä jäävän vähemmälle huomiolle, kun isomman läksyt lohkasevat aikaa illasta ja hän tarvitsee minut viereen avuksi. Koitan sitten antaa pienemmälle huomiota, kun isompi menee aikaisemmin nukkumaan.

Ei kommentteja: