29. maaliskuuta 2010

Mahatautia

Mahatauti ei siis säästellyt meidänkään perhettä. Pienempi poika on potilaana. Ei onneksi oksenna, se kun on niin inhottavaa. Toisesta päästä tulee, mutta hyvin on selvitty. Mahaan tietysti koskee ja sitä on saanut aina välillä käydä silittelemässä. Vanhempi poika taas ei kestä yhtään sitä, että pienempi on kipeä. Kateutta herättää se, että toinen saa olla kotona, toista hoidetaan, toinen saa herkkuja (vaikka itsekin saa) ja että itse ei ole kovinkaan usein kipeä. Siitäkin voi olla kateellinen.
Tässä on kahtena päivänä ollut taas raivarin paikka vanhemmalla pojalla. Ilmeisesti nälkäraivareita molemmat, enkä minä oikein ole taas muistanut niitä ennakoida. Pakko vaan tunkea jotain ruokaa heti suuhun, kun hän tulee koulusta, muuten se raivari tulee jonkun ajan päästä ja ihan mitättömästä asiasta tietenkin.
Ensi lauantaina vieteään poikien synttäreitä. Yhteissynttärit, joihin kutsutaan sukulaiset. Pojat on toivoneet vaan rahaa, että voivat ostaa mieleisiään juttuja. Pienempi ainakin ostaa varmaan legoja. Isompi haaveilee omasta läppäristä, mutta katsotaan malttaako alkaa säästämisen. Aiemmin ainakin on viikkorahatkin tuhlattu jo etukäteen.
Tässä pienemmän pojan haave!

Ei kommentteja: