16. toukokuuta 2009

Kevättä ja kierrätystaidetta


On ollut tuulista ja hieman viileää, mutta kevät on kuitenkin aika pitkällä. Olin tänään siskoni luona hänen poikansa synttäreillä ja napsin muutaman kuvan. Kun otin kuvaa vaahteran kukista siskoni sanoi, ettei hän ole aiemmin edes huomannut, että vaahtera kukkii. Ja heidän pihallaan on ollut vaahtera jo 11 vuotta. Olihan se jo korkea aika huomata sekin asia.
Kevät on ihanaa aikaa, kun luonto herää ja kaikki alkaa vihertää. Kai sitä näin keväällä syntyneenä jotenkin erityisesti nauttii keväästä. Tuntuu itsekin heräävänsä kuin talvihorroksesta. Varsinkin tänä keväänä voi sanoa todella niin. Onhan keväällä paljon odotettavaa. Kesää odottaa paljon enemmän kuin talvea. Pidän kyllä kaikista vuodenajoista. Jokaisella on omat hyvät puolensa, mutta minusta tuntuu, että keväällä ei ole ollenkaan huonoja puolia niin kuin muilla vuodenajoilla on.
Kotimatkalla pistäydyimme eräässä navettagalleriassa, jossa on mielenkiintoista kierrätystaidetta eräältä naistaiteilijalta. Hän käyttää taiteessaan kaikkea käytöstä poistettua ja vanhaa tavaraa, tyhjiä kanistereita, ruukkuja, tuikkukynttilöiden metalliosia ja vaikka mitä kamaa.Taide on kerrassaan upeaa ja kekseliästä. Täytyy tänäkin kesänä viedä pojat sitä katsomaan, sinne oli tullut uusia juttuja. Kaikille taideteoksille on keksitty vielä niin kuvaavat nimetkin. Tässä muutama esimerkki teillekin nähtäväksi.

Ei kommentteja: