19. marraskuuta 2009

Riippuvuutta

Olen huomannut itsessäni aika pahan riippuvuuden. Se ei ole se Fazerin sininen Lontoo rae- suklaa, vaikka sitäkin on saatava melkoisen usein. Se on riippuvuus tietokoneesta. Sen huomasin, kun tämän vehkeeni kiintolevy hajosi eilen. Windows ei suostunut aukeamaan enää, joten kiikutin koneeni aamulla huoltoon. Onneksi huollossa ei ollut ruuhkaa ja koneeni pääsi heti tutkinnan alle. Jouduttiin uusimaan kiintolevy, mutta kaikki tiedot ja tiedostot saatiin säilytettyä. Onneksi. Olen pitkään jo miettinyt ulkoisen kiintolevyn hankkimista, jotta valokuvat ja muut tärkeät jutut saisi varmaan talteen. Nyt on sitten se hetki, jolloin samalla sieltä huollosta ostin sen. Vielä en ole asentanut sitä, mutta varmaan pian. Näköjään nämä tietokoneet on jo neljän vuoden iässä vanhoja, mutta en silti halunnut vielä ostaa uutta. Seuraavalla kerralla sitten.
Tuntui tosi onnettomalta, kun ei voinutkaan vaan istahtaa koneen ääreen ja alkaa surffailla tai tarkistaa sähköpostia. Monta asiaa tuli mieleen, minkä olisi voinut koneella tehdä. En voinut maksaa laskua, enkä tulostaa pojan kouluruokalistaa, kun entinen loppui.
Ja on ne pojatkin tottuneet pelaamiseen, kun heti kyselivät, ettei kai heidän peleissä tallentamansa jutut ole hävinneet. Heti piti päästä tarkistamaan.

Ei kommentteja: