19. elokuuta 2008

Lämpöuupumus ja lanttua taskussa

Eilenhän oli tosi kuuma päivä ja töiden jälkeen, kun menin vanhempaa poikaa hakemaan iltapäiväkerhosta, hän oli vessassa juomassa. Toiset lapset olivat siellä keittiössä mehua juomassa mukista. No, kun päästiin kotiin poika valitti, ett oksettaa. Ei oksentanut, mutta oli aivan valkea ja voimaton. Annoin ensin vettä ja sitten sohvalle makuulle. Laittelin kylmää käärettä otsalle, kun valitti myös päänsärkyä. Kohta juotin vielä mehua ja sitten hän lepäili ja hieman taisi nukkuakin. Kohta onneksi jaksoi jo syödä. Taisi olla tosissaan nestehukka aika kova ja vielä sellaisella kuumalla ilmalla. Pojalle on aiemminkin tullut huonoa oloa ja suuttumusta kun ei ole juonut. Viime viikko oli ilmeisesti mennyt aika vähällä juomisella, kun illat oli sellaista ärinää. Itse hän kertoikin ettei ole juonut ip-kehossa. Otin yhteyttä kerhon ohjaajaan ja hän lupasi kiinnittää asiaan huomiota. Poika on vielä kuitenkin niin pieni ja kun on vielä vaikeuksia oman toiminnan ohjauksessa, niin näitä sattuu jos ei perään katso kukaan. Tänään olikin paljon parempi päivä kun oli juonut.

Ihmettelin illalla, että mikä kumma haisee pahalle. Ihmettelin sitä ääneen, kun huomasin hajun voimistuvan pojan lähellä. No hän kyseli, että minkälainen haju. En osannut oikein kuvailla, mutta hän itse kysyi, että niinkuin lantun haju. Silloin tajusin, että niinpä onkin. No hänpä kaiveli lantun paloja taskusta ja sanoi, ettei tiennyt mihin ne laittaa, kun ei tykännyt siitä. Täytyy kai opettajalle meilata, että näyttää mihin voi ruuantähteet viedä, ettei tarvitse niitä taskussa kotiin tuoda.

Kun taas saapuu hetki sininen..... Miten tuossa kuvassa kaikki näyttääkin niin kauniilta. Tuollainen sininen hetki vielä sinne punaisen erakkomökin pihalle, niin jopa voisi nauttia. Näissä kuvissa nukkumaan!

Ei kommentteja: