2. kesäkuuta 2009

Hengissä ollaan

Vielä ollaan hengissä vaikka kaksi päivää olen ollut töissä. Väsyttää kyllä aika lailla, joten lähden suosiolla kohta nukkumaan. Töissä on ollut ihan mukavaa porukkaa, kun osa on jo lomalla. Olen saanut olla lasten kanssa ja tehdä myös vähän muita hommia. Johtajan kanssa palaveeratessa alkoi taas tulla pientä väittelyn tynkää, mutta muuten meni ihan hyvin. Nyt hänkin on tajunnut, että me vaan ollaan joistain asioista eri mieltä eikä se maailmaa kaada. Syksyn työtkin alkaa selviytyä pikku hiljaa, niistä myöhemmin kun varmistuu kokonaan. Sain myös sanottua, etten palaa enää takaisin nykyiseen paikkaani, vaan ensi vuoden aikana katselen mitä seuraavaksi teen. Asia on nyt siis selvä kaikille ja tämä avoimuus onkin tässä asiassa hyvä. Pitää vaan luottaa siihen, että asiat tuppaa järjestymään.

Poikien kanssa kotiin tullessa isompi esitti toiveen, että lähtisimme pyöräilemään. Sanoin, että on niin paljon hommaa, imurointia, tiskaamista ym. Hämmästyin, kun poika sanoi, että hän voi auttaa. Aiemmin olisi alkanut kova inttäminen siitä, että kyllä lähdetään ja varmasti lähdetään ja pakko lähtee. Niinpä poika imuroi keittiön ja makuuhuoneen ja huuhteli astiat, kun minä tiskasin ( en ole saanut astianpesukonetta ostettua). Enpä taida konetta ostaakaan, kun on noin innokas apulainen, ainakin toistaiseksi. Olipa ihanaa kun saattoi sitten kehua poikaa oikein sydämen kyllyydestä. Kyllä meistä molemmista tuntui tosi mukavalta. Tuntuu välillä ihan uskomattomalta millainen muutos pojassa on tapahtunut tämän kevään aikana. Mummokin sanoi, että hän on kuin toinen poika, kun kaikki sopii ja hän on niin rauhallinen. Poika oli mummon kanssa keinuessa pohtinut, että äiti on töissä, iskä on töissä, veli hoidossa ja hän vaan vapaalla. Sanonut sen oikein nautiskellen. Mikä ihanuus onkaan koululaisen loma. No, minäkin olen nyt kolme päivää vuosilomalla ja ensi viikolla taas töihin, sitten koko viikoksi.
Parvekekukat alkavat vähitellen kukkia. Ensimmäiset aitoelämänlangan kukat on puhjenneet ja niitä on ihailtu. Kaikki me iloitsemme onnistuneesta kasvatuksesta, mutta varmasti pojat erityisen paljon. Niinpä tässä pikainen näppäys yhdestä kukasta. Väri on hieno.

Ei kommentteja: