19. kesäkuuta 2009

Iloista juhannusta

Iloista ja mukavaa juhannusta kaikille! Mekin pääsimme tänä vuonna poikien kanssa kokolle. Olimme siskoni luona ja siellä kylällä on aina yhden talon rannalla kokko. Jäimme niin pitkäksi aikaa, että pojatkin näkivät ensimmäisen kerran juhannuskokon. Yleensä pojat on olleet jo nukkumassa klo 21.00, mutta nyt ajattelin, että jaksavat jo valvoa vähän pitempään eikä maailma mene siitä ihan sekaisin. Saivat pojatkin yhden uuden kokemuksen lisää mitä voivat sitten muistella.

Kokkopaikan rannasta löytyi aarteita, simpukoita. Niitä pojat keräsivät innoissaan ja kotiin tuotiin niitä sitten rasioissa. Haisivat aika pahalle, joten nyt ne on liossa yön ajan. Rannassa oli myös yksi inha otus, ilmeisesti iilimato. Sitä myös tutkittiin ja päästettiin se takaisin veteen. Minulle ainakin tulee inhottavia ajatuksia iilimadoista, eikä kovin tekisi mieli uida sellaisen kanssa. Onneksi vesi on vielä kylmää, joten kai tuokin inha otus ehtii vähän unohtua siihen mennessä kun vedet lämpenee.Kokkopaikasta kävelimme takaisin siskoni talolle ja matkalla nähtiin tämä vähän miellyttävämpi otus. Luulisin, että se on ukkoetana, mutta en vielä kirjasta tarkistanut sitä. Oli nimittäin kokoa kaverilla noin 12 cm, joten aikamoinen "vonkale". Pojat tuumas, että miksei sillä ollut kotiaan mukana, eli sitä kotiloa selässä. Mutta eihän noilla etanoilla sitä olekaan.


Meillä oli ihan mukava juhannusreissu ja ilta. Hyvä kun lähdettiin. Mietin sitä nimittäin muutaman kerran, kun aamusta alkoi jo kaikki mennä pieleen. Pojat riiteli ja väitteli taas heti aamusta lähtien ja isomman pojan sormikin jäi oven saranapuolen väliin yhdessä hötäkässä. Kun se tilanne rauhoittui, pidin pojille aikamoisen puhuttelun ja myös tiukkaa komentoa koko päivän. Vähän paremmin sitten päivä sujuikin. Nyt pojat on tuhisseet sängyissään jo pitkän aikaa ja minäkin taidan vetäytyä yöpuulle. Ikkunalautaa vasten tuntuu ropisevan vähän pisaroita, joten sade alkoi onneksi vasta tässä keskiyöllä, eikä nytkään tunnu kovasti satavan.

Ei kommentteja: