5. elokuuta 2009

Pilli ja Pulla


Kävimme tänään poikien ja äitini kanssa pienellä maakuntamatkalla. 27:n kilsan päässä Mikkelistä on Vanha Kilkkilä. Sieltä löytyi meille kaikille ihailtavaa ja ihmeteltävää. Ensin saimme katsella Pilliä ja Pullaa, kahta kukkoa. Ne taisivat ollakin melkein mielenkiintoisinta, ainakin pojista. Lopuksi vielä, kun kukot yltyivät oikein kiekumaan, niin sepä vasta oli hauskaa. Eiväthän kaupunkilaispojat usein kukkoja näe eivätkä kanojakaan. Eihän poikia olisi sieltä pois saanut, kun oli niin hauskaa seurata kukkojen touhuja.
Minä halusin sinne katsomaan nukkekotinäyttelyä. Ja se olikin katsomisen arvoinen. Oma innostus virisi taas lisää ja taisi tulla kaksi pientä innostunutta lisää. Ainakin illalla on kovasti rakennettu pienemmän pojan kanssa hänelle pahvilaatikosta taloa. Näyttelyssä oli monta room-boxia ja kuvassa yksi tosi kiva sellainen. Kuvasin melkein kaikki talot ja boxit.

Äitini ihaili sitten puutarhaa, miljöötä yleensä ja tupakahvilaa. Hän myös tuntee kahvilan pitäjän. Tuvassa oli monenlaista vanhaa esinettä näytillä ja pienempää poikaa varsinkin kiinnosti rukki. On se lapsen mieli niin ihmeellinen, kun kaikki tuntuu kiinnostavan ja kysymyksiä riittää. Paikan wc:ssä käyntikin oli elämys, kun kiivettiin ylös portaita ulkohuussiin, jossa oli lapsille kaksi reikää ja aikuisille neljä. Rei`istä tietysti piti kurkkia alas ja ihmetellä kun ollaan niin korkealla. Onneksi asiakin saatiin hoidettua.

Nukkekotinäyttely on auki vielä ainakin tämän viikon, mahdollisesti vielä ensi viikonkin. Jos liikut Mikkelin ja Juvan suunnalla ja nukkekodit kiinnostaa, niin ehdottomasti kannattaa käydä. Tuvassa oli myös nukkekotiin sopivia juttuja myös myytävänä, mattoja, peittoja, liinoja. Vanhan Killkilän sivut löytyvät tästä.

Ei kommentteja: