25. elokuuta 2009

Punsselit ja puutyöt

Tässä kuvattuna ne punsselit/meistit. Niillä voi siis "pakottaa" metalliin kirjaimia ja numeroita. Vielä en ole ehtinyt niitä vasaroimaan, mutta esim. lusikkakoruissa noita voisi hyvin käyttää. Nuo kirjaimet on siis 3 mm korkeat ja punsselin pituus on 60 mm eli 6 cm, niin kuin minä sanoisin, mutta metallimiehet ja kirvesmiehet käyttää noita millejä. Muutamia sekaannuksia on taannoin tullut juuri siksi. Minun pitäisi kyllä saada ensin myös sellainen puinen pölkky, minkä päällä voisin noita hakkailla. Täytyy kai tehdä siskon miehelle tilaus ja asettaa se pölkky sitten parvekkeelle.
Ilmoittauduin juuri äsken kansalaisopiston puutyökurssille! Siispä 10.9. alkaa nukkekodin suunnittelu, jee! Odotan hommaa ihan innolla, toivottavasti intoa riittää kevääseen asti. Vähän olen aiemmin tehnyt puutöitä, mutta enpä paljoa.
Bambulankaista tiskirättiä en ole itse kokeillut vielä, kun pitäisi se ensin virkata itselle. Äidille antamaa rättiä ei tietääkseni ole vielä otettu käyttöön, kun ei kuulemma raaski. Kerron kyllä kokemuksista heti kun kuulen tai saan itselle sen virkattua. Aion kyllä itse raaskia käyttää sitä.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tyttäreni virkkasi meille bambulangasta keittiö'rätin'. Kaunis on ja imukykyinen. Pyyhkii hyvin.

Nimetön kirjoitti...

Ai, kun kiva kun laitoit niistä kuvan!

Onko niin, että molemmissa päissä on kirjain tai numero? Että miten sitä päätä uskaltaa lyyä? Voi, että kivaa kurssia sinne! Itsekin taannoin katselin mahdollisia nukkekoti laatikoita/hyllyjä, mutta pakko oli todeta, ettei tähän piskuiseen asuntoon vaan sellainen sovi. Ehkä ihan hyvä niin, kun muutakin tekemistä ja ideaa pukkaa koko ajan :)

Jaa, tuossa anonyymi (niin kuin itsekin) ilmoitti, että olis hyvä rätti. No jos sitä yhden kerän ostaa ja tekaisee, niin sittenhän sen näkee :)

Amigurami (meniköhän tuo nimi nyt oikein) kirja on tilauksessa ja tänään tein kivoja löytöjä kirpputorilta! Vanhoja kakkumuotteja (muffinsvuan kokoisia), niitä olen metsästellyt kovin. Niitä voisi itse käyttää kynttilän valamiseen tai muuhun. Sitten löysin pari pientä koria, josta ainakin toisesta pitäisi väkertää pienelle tytölle synttärilahja. Saa nähdä onnistunko.