30. heinäkuuta 2009

Hiontaa ja huonekaluja

Tässä vanha pinnatuoli, jonka olen saanut tuohon vaiheeseen. Pinnat ja jalat hiottava vielä ja sitten uutta maalia pintaan. Väriä en ole vielä täysin päättänyt, mutta minulla on noita tuoleja kaksi ja molemmat tulevat eri värillä. Ne ovat äidin vanhoja tuoleja ja ensin on ollut vaalean harmaa maali, sitten musta ja viimeiseksi tuo sininen. Siskoni kunnostaa toiset kaksi tuolia. Yhdessä niitä hiotaan, onhan se niin mukavampaa kuin yksin.

Toinen projekti on sitten tällainen naulakko. Se on oikeastaan jo hiottu melkein valmiiksi, puuttuu vain maalin väri. En oikein osaa päättää sitä. Paljon olen nähnyt valkoisia naulakoita, mutta en itse ole oikein valkoisen ystävä vaan kaipaan väriä, ainakin vähän. Irrotin tuosta myös koukut ja ajattelin hommata kauniimmat. Niillä nyt ei ole niin kiire, kun ne voi kiinnittää myöhemminkin. Ajattelin myös lusikkakoukkuja, kun näin yhden naulakon johon oli ruuvattu väännetyt lusikat koukuiksi. Aika kiva idea ja lusikoitakin löytyy. Harkitaan.
Heinäkuu loppuu ja loma vähenee. Töihin paluutakin pitäisi ruveta pikkuhiljaa ajattelemaan, mutta en kyllä vielä ala. Vaikka vasta elokuun puolella, kun vasta 10. päivä aloitan työt. Yritetään nauttia lomasta loppuun asti. Onkin ollut oikein ihana kesä ja loma. On riittänyt tekemistä ja rentoutumista ja mieli on ollut iloinen ja rauhallinen.
Sain tänään omat kirjain- ja numeropunsselit eli meistit tai leimasimet. Nyt voin itsekin paukuttaa vaikka lusikoihin tai muuhun metalliin kirjaimia. Ystäväni toi ne Kuopion Clas Ohlsonilta. Eikä ne edes maksanu paljoo, luulin niitä kalliimmaksikin (vain 18.50). Olenpa iloinen niistäkin. Kuvailen nillä vasaroimiani juttuja sitten kun ehdin niitä tekemään.

Ei kommentteja: