10. heinäkuuta 2009

Kissa ja kirppiksiä

Vielä eilen jatkui mulla se Taitajat kartalla kiertely. Nappasin mukaan äitini ja hänen ystävänsä ja kävimme Raijan aitassa, jossa myydään pellvalankoja ja pellavatuotteita. Sieltä aittakirppikseltä ostin hahtuvalankaa ja kangastilkkuja. Ja myymälästä pellavanarua, josta voisi varmaan kanssa virkata laukun tai jotain. Siellä oli tosi ihmisystävällinen kissa, joka seurasi meitä aitasta sisälle, jonne se ei saanut tulla. Taas heräsi hieman kissakaipuu.
Myymälässä oli esillä myös monenlaisia vanhoja huonekaluja ja tarvekaluja, portaita hyllyinä ja koristejuttuja, kuten tämä pöllö, joka on kai tehty tuohesta. Tai emäntä ainakin epäili niin.
Siellä ollessa alkoikin sataa ja sitä sadetta kesti sitten koko illan. Olikin hyvä syy olla vaan kotona ja tehdä käsitöitä. Tein sen virkkaamani pyöreän laukun valmiiksi, siis siihen vuorin ja napin ja lenkin.
Hyvä ystäväni kertoi tulevansa tänään käymään täällä ja minulla oli hänelle synttärilahja vielä antamatta. Ja myös tekemättä. Siispä illalla tein vielä korun hänelle. Kivet ovat lumihiutaleobsidiaania ja riipuksena hopealusikan pesä. Koru on tosi pitkä jos sen pitää yksinkertaisena, mutta sitä voi pitää myös kaksinkerroin. Tiedän että ystäväni pitää tosi pitkistä koruista ja oikeassa olin. Kun hänelle sen tänään annoin, hän piti siitä kovasti.
Ystäväni kanssa tehtiin pitkä kierros kaupungilla. Pari kirppistä, osto- ja myyntiliike ym. Siinähän se päivä mukavasti vierähti. Löysin vähän korvistarpeita (nappeja), nauhaa laukun hihnoiksi, taulun kehykset, kellotaulun ym. Yleensä kirppiksiltä jotain aina löytyy.

Ei kommentteja: